Sofie - SofieMa

Nu kliver jag ett steg bakåt här och beger mig tillbaka till dayviews, där jag heter SofieMa. 
Jag kommer kanske uppdatera här lite då och då men jag kommer framförallt uppdatera på dv, dagligen! 
Så bli vän med mig där ist (ifall ni har något konto) och följ mig där ist, accepterar alla :) 
Nu ikväll ska jag bland annat skriva om hur det gick på dressyrträningen för Torun och min handel lista till Gekås Ullared imorgon! 
 
 

Olivia - förlåt

Ber verkligen om ursäkt för mig usla uppdatatering! Men har för tillfälligt ingen data och vårt internet funkar inte, men nån gång i början på augusti kommer jag tillbaka för då är internet fixat! idag är det löshoppning, igår red linnea cindy och jag var verkligen imponerad för gud vilka fina och svävande ökningar linnea fick till, jäklar vilket steg!

Sofie - Kattungen Mozart!

 
Hihi, vadå lite söt?!

Sofie - Dagen idag

Idag ska jag skritta ut i skogen med Morris en runda, det blev ett hårt pass igår så hon ska bara få röra på sig. 
Imorgon ska jag träna för en utbildad tränare för första gången med Morris, kul! 
 
Så här ser veckans schema ut:
 
Måndag: Skritta ut
Tisdag: Dressyrträning på anläggningen
Onsdag: Dressyr i paddocken
Torsdag: Hoppning i paddocken
Fredag: Skritta ut
Lördag: Vila
Söndag: Dressyr i paddocken
 
 

Sofie - dressyrpass för Anna

                                                      Tränade för Anna idag, det gick grymt bra!
Hela passet gick ut på att hon skulle lyssna på mig och speciellt min sits och mina skänklar. 
Vi började med att jag skulle rida i skritt på en åtta, och göra halt i mitten varje gång jag korsade den. Sedan utökade vi det med att jag skulle göra halt tre gånger varje gång jag red förbi de platserna på åttan. Målet med denna övningen var att Morgongåva skulle bli mjukare, lyssna och hålla kvar formen i halterna. 
I början fick jag bredda händerna rejält innan jag gjorde halt för att hon skulle hålla sig i den rätta formen, men i slutet stod hon i den rätta formen helt själv.
När jag gjort det i skritt gjorde jag samma sak i trav, dock skulle jag inte göra halt. Vi skulle skritta två - fem steg istället. I  början gick det segt men efter ett tag lyssnade hon hyfsat bra.
Som slutövning galopperade vi på en stor åtta som täckte hela paddocken. Hon brukar vara seg i galoppfattningarna så målet var att hon skulle fatta galopp direkt när jag gjorde galoppskänkeln, och det gick faktiskt! Hon skötte sig galant efter ett tag och guuud så rolig hon var och rida då! Hon verkligen jobbade med ryggen och lyssnade super för min sits och skänklarna, hon kändes så himla bra!
Nu ska Anna träna mig ca 3 gånger i veckan, det är så mycket roligare och rida när hon är med. Hon vet i stort sett exakt hur jag ska göra och peppar mig till hundra!
Haha, fast idag blev både jag och Morris lite halvt plågade av henne. Vi var inte lite trötta efter ridpasset precis! ;)
 
Jag älskar dig pooooonny!

Sofie - Hopprekord

Igår blev det hopprekord för mig och Morris, 90 cm! Och Olivia fick det på film så det kommer film nån gång i veckan! 
Morgongåva var väldigt framåt och sög mot hinderna men ändå kontrollerbar och lyssnade hur bra som helst. 
Hon kändes väldigt bra och var possitiv. 
Jag hoppade inte så mycket, det var varmt ute. Både jag och Morgongåva blev snabbt trötta så därför stannade jag på 90 cm, då var jag även jätte nöjd över henne! 
 
 
 
 

Sofie - Duktig pålle

Red somsagt lektion för min syster igår. Hehe, hon passade även på att rycka Morgongåvas man för den såg rent ut sagt förjävlig ut. Haha, den var fyra olika längder på hela manen x) 
Under ridpasset kom vi fram till en del saker. För det första så låser hon sig i ena varvet, så jag fick rida mycket tempo växlingar och jobba henne i lågform. Efter det så kändes det redan mycket bättre! Hon har även svårt för att fatta rätt galopp i det varvet så vi satte upp ett litet hinder så jag kunde fatta över det, vilket gick sådär. 
Efter jag ridit henne red Anna (syster) henne en stund och då märkte jag att sadeln inte sitter 100 % bra så det blir och inskaffa padd och se ifall det hjälper :) 
 
 

Sofie - "Lektion"

Idag ska syrran hålla lektion för mig och Morris! Det blir rätt så sent med tanke på att det är stekhett ute. 
Ska blir roligt, syster har aldrig sett mig rida henne förut så ska bli kul och höra vad hon tycker om henne :) 
Skriver om hur det gick ikväll, kommer kanske film!

Sofie - Småbalar

Idag blir inte kvällen som planerat. Skrev innan att jag skulle till Hbg festivalen men det blir inte av, istället ska jag flytta upp 50 småbalar till höloftet! 
Det blev inte någon ridning  idag, jag skyndade mig jätte mycket i stallet för att sedan hinna cykla hem och duscha före jag åkte till Hbg. Men somsagt sket det sig.. 
Jag hann rykta henne en liten stund iaf, och kela med henne. Det var så himla mysigt när jag borstade henne i huvudet och hon la la sitt huvud i famnen på mig! 
Dessutom blev jag så himla glad när Morris och hennes hagkompis kom och mötte mig i hagen, är fortfarande lite svag där sen jag hade min förra foderponny.
 
 

Olivia-solat

Gick upp vid 10 idag för att sola en stund, blivit ganska så brun. Sen åkte jag till ridvarohuset för att köpa nytt flugspray till Cindy. Nu ska jag snart till stallet och rida. Blir ett svettigt dressyrpass, mycket övergångar och ökningar. Ikväll kommer ett långt inlägg om min åsikt om olika bett samt andra hjälptyglar :)

Sofie - Bråttom

Idag är en riktig stressdag. Kom hem halv åtta imorse från att ha tältat med mina underbara vänner, då skulle jag gå och lägga men somnade typ före jag nådde sängen, haha!  Det blev inte någon sömn i det tältet precis. Så vaknade jag nu för ett tag sen. 
Nu är klockan lite över tolv och före klockan fyra ska jag hunnit med och solat i en timme, ridit och fixat i stallet. 
Blir ett inlägg senare idag eller imorgon om hur det gick och rida, vet inte om jag hinner blogga idag. Ska till Helsingborgs festivalen! :) 
 
 

Sofie - Morris möter vatten!

Jag red somsagt ner Morris barbacka till stallet idag, hon ska inte tillbaka till sommarbetet förrän nästa sommar. På väg mot stallet mötte vi en flod som är ca två - tre meter bred. Hon sträckte ner huvudet och kollade på vattnet, så jag släppte i stort sett tyglarna helt och tänkte nått i stilen "nu gör hon snart världens språng över floden". Precis då gör hon ett enormt språng och kastar sig över hela floden och landade på andra sidan. Haha, det var tur att jag var beredd för annars hade jag nog flygit av x)
När vi kom till stallet svampade jag av henne (det är äkta stekväder ute, typ 29 grader!). Sen släppte jag henne med hennes "bästavän", snacka om att hon blev glad när hon träffade henne igen haha! Hennes vanliga hagkompis har inte varit på sommarbetet överhuvudtaget utan varit kvar i stallet :)

Sofie - Imorgon

Imorgon tar jag tillbaka Morgongåva till stallet! 
Om jag ska vara ärlig så tar det imot att ta tilllbaka henne, men somsagt så måste man prioritera hästen först och främst. Morgongåva kommer må bättre och det kommer bli lättare med ridningen. När jag har henne i stallet har jag ju tillgång till en stallgång jag kan ha henne i och jag kan ha alla mina saker där uppe. Nu måste mina föräldrar köra ner med min utrustning, annars måste jag ta utrustningen på cykeln och det är ju inte så kul :) 
 
 
 

Sofie - Dagens ridpass

Idag blev det ett lätt ridpass i paddocken. Det har varit så himla varmt idag! Både jag och ponnyn blev trötta nästan direkt, hehe. Det blev mycket travarbete på serpentiner och övergångar. Hon kändes rättså slö men somsagt var det varmt ute, så det är förståeligt. 
Jag hade bara ridit en gång i den paddocken innan så man kan väl säga att det mesta tyckte Morgongåva var läskigt. Det i paddocken och det utanför paddocken var hur farligt som helst, haha. Efter ett tag började hon slappna av och lyssnade mer på mig, så jag är nöjd :) 
 

Olivia-dressyr

Dressyrträningen idag gick bra, Cindy var lite seg och trött men med tanke på att det var +26 i skuggan så är jag nöjd. Jag var själv inte heller i topp form, värmen tar hårt på en och jag är ganska så förkyld. Vi fick iallafall till fina ökningar och fina skänkelvikningar. Mamma filma så det kommer film imorgon, filmerna är helt oredigerade och behöll ljudet så ni hör lite vad min tränare säger :)

Sofie - Miljöträning

Hann inte göra något inlägg igår, hade fullt upp. Iaf så tog jag och Olivia och gick ut med hästarna en sväng! Vi gick runt dammarna vilket var hur mysigt som helst, kommer nog lite bilder i veckan! 
Det blåste rättså rejält igår så allting rörde sig, och det var läskigt tyckte Morris! Haha, tur att Cindy var så lugn. 
Vi stötte på en smal bro, mopeder, vatten och massa annat smått. 
 
GLÄDJE
 
 
 
 

Gästblogg - Linnea!

Hej hej! 

Mitt namn är Linnea H Lindquist, och jag är idag gäst på Olivias och Sofies blogg, efter att jag gjort deras nya header (går den inte att se så uppdatera sidan ;))
Jag är 17 år i år och bor i samma ort som både Olivia och Sofie :) Däremot har jag ingen egen häst :( 
Istället rider jag hästar åt min tränare, Torun Hallström, och en specifik häst vid namn Ma Cherie. Allt om oss går att läsa på min blogg, här. 
Jag har ridit sedan jag var runt 9 år, jag tror jag precis fyllt 9 när jag började. Jag föll direkt, och här är jag nu :) Jag har tävlat upp till och med LA i dressyr och LB+ i hoppning med en c-ponny, Della och även upp till 1m i hoppning på storhäst. Jag är inte på någon speciell inriktning, utan jag både hoppar och rider dressyr, på allt från b-ponnyer till storhäst :)
Olivia och jag har samarbetat ganska mycket nu under sommaren, eftersom jag började rida hennes fina ponny Cindy. Det är alltså jag som är "Linnea ska rida Cindy idag/har ridit Cindy idag" som ni har sett här på bloggen. Som jag själv också sett ;) Cindy har iallafall avancerat mycket i sina rörelser och jag måste säga att det känns helcoolt för mig! Detta är nämligen den första ponnyn, utöver Toruns, som jag rider för utbildning och träning. Hon ska visas på kvalitetstävlan i slutet av Augusti, så det är det vi tränar för, och såklart för att få en mjukare och trevligare ponny. Hittills ser det ut att fungera, och jag blir lika glad varje gång jag ser Olivia skriva att Cindy har gått bra! 
Just nu är det ju sommarlov för de allra flesta, inkluderat jag. Men, när skolan början igen till hösten, är jag (förmodligen) en av de första i min årskurs att åka på praktik. Jag ska börja 2A på Helsingborgs Ridgymnasium och min praktik kommer att vara i Tyskland! Jag är peppad, så att säga! Stallet som vi ska åka till är stort. 900 hästar, inte helt fel haha :) 
Sofie och jag känner varandra på ett annat sätt, vi red nämligen i samma stall innan hon köpte Morgongåva. Vi har haft perioder där vi inte pratat med varandra och liknande, men det har fixat sig, och nu kommer vi bra överens :) 
Ja, jag vet inte mycket mer jag kan skriva, har ni frågor kan ni ställa dem till mig på min blogg eller något. Annars tänkte jag tacka för mig och önska er alla en fortsatt trevlig dag! :) 

Ciao!


Olivia - dressyrträning

Imorgon ska jag och Sofie till stranden och sen på kvällen är det dressyrträning för Elisabeth. Mamma ska filma och fota så kommer troligtvis film och bilder på kvällen+bilderna från när jag och Sofie fotade med hästarna :)

Olivia-mysigt

Jag och Sofie for ut med båda hästarna en skogen en runda. Vi gick runt dammarna och tig lite härliga bilder på alla fyra. Riktigt fint väder var det och det var super mysigt. Bilderna kommet förmodligen ikväll :)

Olivia - porträttbilder

Cindy får vila idag. Istället ska jag och Sofie ta porträttbilder på båda hästarna :)
 

Sofie - Resten av bilderna

Lägger upp bilderna idag istället för imorgon!
 
Haha, det märks och syns att man inte ridit för tränare på ett tag! ^^
 

Sofie - Dagens ridpass

Det blev ett dressyrpass i paddocken idag. Skrev innan att jag skule göra mycket lösgörande övningar men det blev inte så. Det har verkligen varit varmt idag så både jag och Morris var väldigt slöa i kroppen. Jag red inte så länge och inte så hårt, red mest igenom henne.
I början gick hon mot skänkeln och "släppte" inte riktigt men i slutet gick hon i hyfsat fin form. 
 
 
Det kommer fler bilder imorgon!
 
 

Olivia - ridit

Cindy var riktigt fin idag, mjuk i munnen och väldigt sammarbetsvillig. Red bara igenom henne och gjorde några ökningar. I traven var hon jättefin, bar upp sig själv och hade sug i bettet samt i galoppen. Den ökade traven gick också jättebra, hon fick till fina ökningar och vilade på steget.
 
bilder från idag!

Olivia - dressyr

Ska snart till stallet och rida, Sofie ska fota. Blir ett lätt dressyrpass, ska bara rida igenom henne. Både jag och Linnea tyckte hon var lite trött i huvudet sist vi red så får se om hon är lite mer framåt idag.
 
Cindy och Linnea!

Sofie - Header + dagen

Idag kommer det en header till bloggen! Den kommer antagligen nån gång under kvällen. 
 
Idag så fotar och filmar Olivia när jag rider, så det kommer bilder och film ikväll! Blir antagligen ett dressyrpass med mycket övergångar, serpentiner och andra lösgörande övningar. 
 
 
 
 
 

Sofie - Dagens ridpass

Efter händelsen tog jag upp Morgongåva i lilla ridhuset och red runt lite barbacka. Jag skrittade runt med träns och halsring och tränade på att svänga, stanna, backa mm. Hon var lugn och lyssnade så jag red igenom alla gångarterna. Eftersom hon var så lugn och lyssnade så bra bestämde jag mig för att hoppa kombinationen som var uppe i ridhuset. Första hindret var ca 30 cm och  andra hindret var en oxer på ca 55 cm. Precis när jag hoppat oxern kände jag hur hon gjorde sig redo för bockningar och henne huvud försvann mellan benen. Då fick jag verkligen känslan att jag skulle ramla av. Jag gjorde ett litet ljud och det räckte för att hon skulle sakta av till skritt. Hur duktig ponny har man inte? Hon kände såklart på sig att jag skulle ramla av och saktade då av
Första hoppet barbacka - check
Första hoppet över en oxer - check
Första kombinationen - check
Jag filmade lite medan jag skritta runt så det kommer kanske film imorgon!
Guud vad jag älskar dig ponny!
 

Olivia - malmö

Har varit i malmö hela dagen så mamma tog stallet idag. Linnea red Cindy idag, hon var lite seg i knoppen men annars fin.
Imorgon blir det ett lätt dressyrpass i paddocken, ska bara rida igenom henne. Sofie ska fota så det bli troligtvis massa bilder senare.
 

Sofie - Rymling

Idag ska jag bege mig till stallet och mocka ur Morris box, och sedan strö på nytt. Ska ta bort allt spindelnät, tvätta  krubban och hinken. Ska ta tillbaka henne till stallet nån gång nästa vecka. 
Med tanke på att de bara är två stycken i sommarhagen och hon inte klarar av att vara ensam så känns det som en bra ide att ta tillbaka henne i stallet, där är de sammanlagt fyra stycken i hagen. 
Igår tog de ut den andra hästen och när de ridit iväg hade Morris rusat igenom staketet och rymt! När jag kom till hagen var hon inte där. Som tur var så har vi ridskolan bredvid hagen så ridläraren hade hittat henne och sättit in henne i en box, jätte snällt av henne!
 

Sofie - Bildbomb

 

Olivia - skillnad

Bilden ovanför togs i maj detta året.
Bilden under togs i juli, två månader senare..
Tänk vilket skillnad det kan vara på bara två månader. Finns kanske lite hopp om att hon kan bli en fin ridponny!

Sofie -Dressyrpass

Blev ett litet dressyrpass i ridhuset idag, Olivia fotade. Jag tränade inget speciellt utan red mest  igenom henne. Hon var samarbetsvillig och var inte alls som igår,hon var lagom pigg och lyssnade hur bra som helst. Hon släppte helt efter ett tag och arbetade i riktigt fin form. Vi börjar även få kläm på galoppen vilket känns bra, hon jobbade i hyfsat bra form där också.
Olivia red lite på henne efter mig och det såg bra ut!
 
Nu kommer bilder!
Mer bilder kommer sen!!

Olivia - ridit

Red ett lätt dressyrpass på Cindy idag, fick även testa på att rida Sofie's ponny.
 
Cindy:
I början var hon lite seg och lite jobbig men efter ett tag så gick hon hyfsat fint. I traven gick hon jättefint men i galoppen funkade det inte alls. Tränade inte speciellt utan mer red igenom henne för hon skulle släppa lite. Ganska nöjd över passet i övrigt!
 
Morgongåva:
Som sagt fick jag testa på att rida sofies ponny. Skritta och travade lite på henne och gud vilken fin ponny det är. Riktigt fin i traven var hon!
 
Lite bilder från dagen!
 
Jag och morgongåva!
 

Olivia- Dressyr

Ska snart till stallet och rida ett lätt dressyrpass, Sofie ska fota. Ska mest rids igenom Cindy, kanske gör nån skänkelvikning och nån ökning. Bilder kommer senare!

Sofie - Dagen idag

Idag ska Olivia fota när jag rider. Så det kommer bilder senare! 
Haha, får se ifall det går bättre och rida idag. Nu känner jag mig mer taggad iaf! 
 
 
 
 
 
LIVET LEKER!

Sofie - Stark ponny

Red ett dressyrpass i ridhuset med Morris idag. Det märktes verkligen att hon vilats sen i lördags, hon var så himla stark och drog som en oxe eller nått. Jag hade tänkt rida ett seriöst ridpass men när hon höll på som hon gjorde så orkade jag verkligen inte. Hon drog, bockade och min kropp orkade helt enkelt inte. Så jag red ca 20 minuter och travade runt lite, försökte få henne att koncentrera sig lite iallafall och när jag kände mig hyfsat nöjd skrittade jag av. 
Ska rida imorgon och då får jag hoppas jag har mer ork i kroppen!
 
Bjuder på två bilder från igår: 
 
 
FAIL! Vaddå åsna? ;)
 

Olivia - vila

Ska snart till stallet. Cindy får vila idag då hon har gått hårt i fem dagar i rad. Imorgon blir det ett lugnt dressyrrpass i paddocken, ska bara rida igenom henne.
Igår red Linnea Cindy, det fint ut!
 
Cindy och Linnea.

Välkomna!

Hej och varmt välkomna till vår nya blogg. Här kommer vi bjuda på b.la bilder, filmer, utmaningar, åsikter m.m. Vi som driver bloggen heter Sofie, 15år och Olivia, 14år. Vi båda brinner för hästar, framför allt för våra egna ponnyer.

Sofie: Jag heter somsagt Sofie och är 15 år. Jag äger en ponny vid namn Morgongåva som även kallas för Doris, Morris. Morgongåva kom till mig den 21 April 2012, ca 3 månader sen.  Morgongåva är ett sv.ridponny sto på 10år med färgen brunskimmel, efter Chapman. Jag har inte haft henne så länge men än så länge har jag uppfattat henne som en väldigt glad och positiv ponny. Jag har inga större mål detta året, utan mest att vi ska lära känna varandra.

Olivia: Jag heter som sagt Olivia och är 14år gammal. Förutom att jag tillbringar mycket tid i stallet är jag också väldigt mycket med kompisar. Jag har en egen ponny vid namn Cinderella, ett 5årigt sv.ridponny sto med färgen mörkbrun, efter Gullabos Heptan RNF 169, som har varit i min ägo sedan den 26 april 2010. Cindy som hon kallas till vardags är en snygg ungponny med bra pyske och fint steg. I augisti ska vi visa Cindy på en kvalitetsvisning, hon ska visas av Linnea Lindquist och Jörgen Folkesson. Linnea hjälper mig mycket inom ridning och rider Cindy två dagar i veckan.

Hoppas ni vill följa oss och våra ponnyer i fram-och motgångar, träningar, tävligar och allt därtill!

Morgongåva

Cinderella

Välkommen till min nya blogg!

Mitt första inlägg.

RSS 2.0